top of page
Writer's pictureFisioPoint

Estiraments per a esportistes, abans o després d'entrenar-se?


Introducció:

Durant molts anys hi ha hagut controvèrsia entorn de si estirar abans o després de fer esport. Moltes vegades se'ns ha fet estirar de manera excessiva abans i després de fer un exercici d'alta intensitat i això pot ser contraproduent.

Avui us explicaré les bases sobre calentar i estirar i com optimitzar els resultats.



Escalfament amb Estiraments Actius


  • Per què és important l'escalfament?

Quan inicies el teu entrenament, els teus

músculs i articulacions estan en un estat de repòs o "en fred". Saltar directament a l'activitat física intensa en aquest estat podria augmentar el risc de lesions i limitar-ne el rendiment.

Aquí és on entra en joc l'escalfament, en concret els estiraments actius.


  • Què són els estiraments actius?

Els estiraments actius impliquen el moviment controlat dels músculs i les articulacions a través del seu rang de moviment complet. Aquests estiraments no només augmenten gradualment la flexibilitat i la temperatura dels teus músculs, sinó que també milloren la circulació sanguínia i la resposta neuromuscular. Això significa que els teus músculs estan més ben preparats per fer moviments intensos i evitar lesions.

Durant l'escalfament, els estiraments actius ajuden a augmentar la flexibilitat i la mobilitat, cosa que pot millorar el teu rendiment i reduir la probabilitat de patir estrebades o distensions quan es realitzi qualsevol esport.


Estiraments Passius - Post entrenament



Després de completar la vostra rutina d'exercicis, és important no passar per alt l'etapa de refredament i de recuperació. Els estiraments postentrenament passius són una part essencial d'aquest procés.


  • Què són els estiraments passius?



En contrast amb els estiraments actius, els estiraments passius impliquen mantenir una posició d'estirament sense esforç actiu per part dels músculs antagonistes. En altres paraules, t'estires sense fer servir la força muscular per mantenir la posició.

  • Per què després de la dutxa?



Prendre una dutxa després de lexercici pot ser beneficiós per als teus estiraments passius. L'aigua calenta de la dutxaajuda a relaxar els músculs, cosa que facilita encara més l'elongació dels teixits musculars. Això significa que pot aconseguir una major amplitud en els teus estiraments i alliberar la tensió acumulada durant l'entrenament.


Com realitzar els estiraments postentrenament:


  • Estira tot el cos: Si tens temps assegura't de treballar tots els grups musculars principals per mantenir un equilibri al teu cos.

  • Estiraments estàtics: Mantingues cada estirament durant almenys 20-30 segons, respirant profundament per relaxar els músculs.

  • No forces: No t'exigeixis mai massa en els teus estiraments. Ha de ser un procés gradual i còmode.

  • Escolta el teu cos:S i sents dolor o molèsties intenses, atura't immediatament.

  • Repeticions:


Amb una repetició per grup muscular ja arribes a elongar i relaxar la musculatura. Pots estirar 2 vegades cada grup muscular per a resultats més òptims.


En resum, combinar estiraments actius al vostre escalfament amb estiraments passius després de l'esport, millora turutina d'exercici. Aquest enfocament no només redueix el risc de lesions, sinó que també promou més flexibilitat icomoditat muscular. Així que, la propera vegada que us prepareu per entrenar, no oblideu escalfar adequadament i dedicar temps a estirar els vostres músculs tant abans com després de la vostra rutina d'exercicis.


Espero que us hagi agradat aquesta entrada al bloc,

us esperem al següent!


"Always on Point",

FisioPoint

46 views0 comments

Comments


bottom of page